Afdelingswedstrijd 2021 in het Stadscentrum ‘Parochiehuis’

Op zaterdagmiddag 13 november vond de bespreking plaats van de ingezonden foto’s voor de

Afdelingswedstrijd 2021, van de Fotobond Afdeling Twente. Wat was het leuk om weer eens samen te kunnen komen, leden van de andere clubs te spreken en te kunnen luisteren naar de commentaren van de juryleden op de ingestuurde foto’s.

’s Morgens vanaf 09:00 uur werden de foto’s door de drie juryleden, Janny Wierenga, Martin Thomasson en Henk Bomer beoordeeld en van commentaar voorzien. Het maximum aantal te behalen punten was 30. Iedere fotograaf, lid van een van de Twentse fotoclubs en lid van de Fotobond, mocht 1 foto inzenden. Het thema was vrij.

Voor ons, als leden van Fotoclub de Hof, was dit een thuiswedstrijd, met veel kennis van zaken georganiseerd door Hans Extercatte. Achter de schermen werd er door een aantal van onze leden hard gewerkt om de foto’s, direct nadat de jury deze beoordeeld had, in lijsten te zetten en in de hal te hangen en op tafels te leggen. Zo kon iedereen de foto’s nog eens van dichtbij bekijken bij het verlaten van het gebouw. Ondertussen werd er door Benno Hams en Patrick Stroobach druk gerekend, zodat we niet lang hoefden te wachten op de presentatie van de foto’s met toekenning van de punten.

Onze club eindigde dit jaar helaas niet in de hoogste regionen. Van de 19 leden die onze fotoclub telt, hadden 16 leden een foto ingezonden. De zes beste foto’s per club deden mee aan de clubwedstrijd. We eindigden hiermee op een zesde plaats. Werk aan de winkel dus voor volgend jaar. Wel was er een goed individueel resultaat voor Yvonne Nijland (24 punten), Benno Hams (24 punten) en Douwe van der Zee (23 punten).

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om de expositie in Haaksbergen te bezoeken, is er dit jaar gekozen voor een reizende expositie. De foto’s zijn nog een aantal weken te bewonderen in het Parochiehuis en worden ook in Almelo tentoongesteld, voor ze uiteindelijk in de Kappen in Haaksbergen tentoongesteld zullen worden.

Nieuwsgierig geworden naar de inzending van onze club? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: