Over ons

Wie we zijn.


Welkom op de website van Fotoclub de Hof. Wij zijn een enthousiaste groep fotografen en komen twee keer per maand samen in Stadscentrum het Parochiehuis. Onze doelstelling is het bieden van een omgeving waarin we onze kennis en ervaring op het gebied van vrijetijdsfotografie met elkaar kunnen delen om zo een betere hobbyfotograaf te worden. Als (mogelijk) toekomstig lid van onze fotoclub ben je in het bezit van een camera en heb je de nodige basiskennis over fotografie in huis. Je bent enthousiast en wilt je kennis en vaardigheden graag delen met anderen. Daarnaast vind je het leuk om aan de hand van thema’s te werken, hebt een kritische open kijk op fotowerk en wilt jezelf ook graag verbeteren door te leren van anderen. Dit verwezenlijken we door de volgende activiteiten:

  • Presenteren en bespreken van eigen fotowerk
  • Bespreken van het fotowerk van clubleden
  • Lezingen en fotopresentaties, verzorgd door gastsprekers
  • Opdrachten op basis van een gezamenlijk gekozen thema
  • Fotografie op locatie, georganiseerd door leden van de club
  • Clubwedstrijden

Er is bewust gekozen om de fotoclub uit maximaal 20 leden te laten bestaan. Hierdoor leren we elkaar beter kennen als persoon en fotograaf, en het bevordert de gewenste interactie op clubavonden. Dat betekent dat we op dit moment een wachtlijst hebben voor nieuwe leden.    


Organisatie en ledenbestand

Elke (foto)club heeft een bepaalde organisatie nodig om goed te kunnen functioneren en wij hebben gekozen voor een de volgende functies:

  1. Voorzitter – Marjorie Steentjes
  2. Secretaris –  Benno Hams
  3. Penningmeester – Yvonne Nijland

Financiën

De contributie bedraagt € 60,- per jaar (incl. lidmaatschap Fotobond). Daarnaast betaal je eenmalig voor het gebruik van een fotolijst in de hal van het Parochiehuis (€ 25,-)


Fotobond en Afdeling Twente

Als clublid kun je je via hun website aanmelden bij de Fotobond Nederland. Je krijgt dan een lidnummer toegewezen en kunt het Fotobond-pasje downloaden. Je bent dan tevens lid van de Fotobond Afdeling Twente.


De clubavonden

Op de eerste dinsdag v/d maand is er de Thema-avond. De thema’s worden jaarlijks gekozen en het is de bedoeling dat de leden hierin actief zijn. Leden kunnen bij Hans Extercatte de foto’s aanleveren en hij zorgt dan tegen betaling voor de foto-afdruk en de passe-partout (40×50).  

Het clubseizoen loopt van september t/m mei. De clubavonden vinden plaats op elke 1e en 3e dinsdagavond van de maand, van 19.45 tot 22.00 uur in “Het Stadscentrum het Parochiehuis”, Langestraat 79, te Stad Delden. De Photoshopavonden starten eveneens om 19.45 uur. Tijdens de clubavond is er koffie en thee en na afloop kunnen leden onder het genot van een drankje nog even napraten. Voor de koffie, thee en drankjes betaalt elk clublid zelf wat er is genuttigd.

Op de thema-avond worden de themafoto’s die de clubleden hebben ingeleverd besproken en beoordeeld. De 3 beste beoordeelde foto’s worden gekozen en deze krijgen een prominente plek in de Parochiehuisgang.
Aan de eind worden de fotolijsten voorzien van nieuwe foto’s en weer terug gehangen in de gang op begane grond van het parochiehuis.

Op de derde dinsdag v/d maand is er de Photoshop-avond en hier staat de beeldbewerking centraal. Beeldbewerking kan een mooi hulpmiddel zijn bij het verbeteren van de foto.

Clubleden kunnen vooraf vragen inleveren die dan op de clubavond op praktische wijze in het programma Adobe Photoshop worden besproken.


De jaarlijkse barbecue

Het einde van het clubseizoen wordt afgesloten met de barbecue. Hier passeren, onder het genot van een drankje en een hapje, in een informele sfeer de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen de revue.


%d bloggers liken dit: